top of page
Zoeken

Dames 4 is Kampioen!

Afgelopen vrijdag speelden de Dames 4 van Pauwervoll hun laatste competitiewedstrijd. Hoewel ze al lange tijd de eerste plek warm hielden, had de nummer 2, A.B.S., nog altijd kans om die felbegeerde titel in te nemen. Minimaal 3-1 winnen was de opdracht als de nummer 2 de wedstrijd, die kort voor hun gespeeld werd, zou winnen. De dames 4 reisde gespannen af naar Zeewolde.

Vlak voor het startsein werd gegeven klonk er al gejuich in sporthal het Baken. A.B.S. had de wedstrijd van die avond verloren met 3-1. Wat automatisch resulteerde in het behoud van de eerste positie, wat de uitslag van deze wedstrijd ook zou zijn.

Direct aan het begin van de eerste set waren de zenuwen nog zichtbaar in het spel. Door wat slordige fouten werden er punten weggegeven. De tweede helft van de eerste set herpakten de dames zich goed en speelden ze met rust en vertrouwen. Zo wisten ze deze set naar hun hand te zetten (19-25). Deze lijn zette zich door naar de tweede set (11-25).

De derde set begon net zo sterk. Toch leek het alsof de dames overmoedig werden. Na wat slordige ballen waren er 2 time outs nodig om het team weer tot de orde te roepen. Een slimme zet van de aanvoerster, want ondanks dat het spannend werd wonnen de dames de set met 23-25.

De strenge woorden van de trainer en goede tips van de spelers op de bank namen de spelers mee naar de laatste set.

Na een ogenschijnlijk eenvoudige, maar toch venijnige opslag was het laatste punt van de set voor Pauwervoll (17-25). Hoewel de eerste plaats al zeker was, was deze overwinning hét bewijs dat de dames de sterkste van de competitie zijn.

De dames namen het gejuich en applaus van de supporters op de tribune dankbaar in ontvangst. De overwinning wordt dezelfde avond gevierd met bloemen, een drankje en een welverdiende bittergarnituur.