top of page
Zoeken

Pauwervoll jeugdkamp was een groot succes!

Nadat Pauwervoll vorig jaar het jeugdkamp met succes nieuw leven had ingeblazen, was het op vrijdag 7 juni tijd voor de 2e editie.


Dit jaar was het mooie Stroe onze basis op het terrein Klein Anker van de Paasheuvelgroep. De organisatie was enigszins verrast door de vele aanmeldingen (vorig jaar 50 jeugdleden, dit jaar ruim 70 jeugdleden), waardoor de leiding en een paar leden van de A-jeugd in tenten moesten slapen. Maar gelukkig was daar ruimte genoeg voor op het terrein.

Vrijdag rond 18.30 uur werden alle deelnemers gebracht en, terwijl er voor de ouders een bakje koffie of thee klaar stond, mocht meteen de slaapplek bekeken worden. Natuurlijk was het zaak dat de ouders weer zo snel mogelijk verdwenen, want dan kon de pret beginnen.


In het programmaboekje was gevraagd om versierspullen mee te nemen, hier was zeker gehoor aan gegeven en binnen een mum van tijd was dan ook elke slaapkamer en hut versierd. Vervolgens was het tijd voor een kennismakingsspel waarbij iedereen zich al meteen in allerlei bochten moest wringen.


Heren 3 had een puzzeltocht uitgezet en zo was de avond al weer bijna gevuld, maar natuurlijk mocht het kampvuur niet ontbreken (vorig jaar was er een stookverbod door de droogte). Voor de oudsten was er nog een Special Mission, lees: dropping, georganiseerd, zodat ze na middernacht in hun bed lagen.


Zaterdagmorgen was het al vroeg op want er was een heus Kamp van Koningsbrugge. En na het ontbijt mocht een volleybaltoernooi niet ontbreken. Hiervoor mochten we gebruik maken van het weiland naast het terrein. De zeer vriendelijke boer had speciaal voor ons het gras nog gemaaid!


Voor en na de lunch was er eigen tijd om voorbereidingen te treffen voor de bonte avond. En 's middags was het ZaMi spel. Op de nabijgelegen heide was er een heus 'Jachtseizoen' voorbereid met niet twee maar 8 voortvluchtigen. Vanwege het jonge wild mochten we van de strenge boswachter niet het bos in.


De lokale snackbar had de uitdaging om voor 90 personen patat en snacks klaar te maken en daar werd door iedereen (ook de voortvluchtigen) van genoten. De patat was snel op want er moest nog geoefend worden voor de bonte avond. Met 19 acts was de avond goed gevuld en vooral de leiding was natuurlijk weer de klos nadat Niels, Laura en Anne het spits hadden afgebeten. Een korte regenbui dwong ons de bonte avond binnen voort te zetten, maar daarna kon ook de zaterdag worden afgesloten met een kampvuur.


Na wederom een korte nachtrust (voor sommigen die ook nog buiten geslapen hebben) was er weer een Kamp van Koningsbrugge. Na iets meer zuchten en steunen dan de dag ervoor, was er weer een ontbijt waarna er alvast een voorproefje van de Olympische Spelen was, maar dan de alternatieve jeugdvariant met o.a. geblindeerde stoelendans, bowlen en 4 op 1 rij. En dan naderde toch echt het einde van dit kamp: voor en na de lunch inpakken en schoonmaken. Daarna verschenen de eerste ouders alweer om de jeugd op te halen.


Een geslaagd kamp, waarbij de jeugdleden (van 7 tot 17 jaar) elkaar leren kennen, van elkaar leren, en leren coachen (de oudsten) van de jongeren… Als we het weer voor elkaar krijgen, en waarom niet, zien we elkaar weer in editie 3, in….. Dat blijft nog even een verrassing!


Hierbij nogmaals dank aan de bedrijven die ons gesponsord hebben!

AGO

ConDoor

Dennenkamp tandartsenpraktijk

Jonker herenmode

Kriemelberg

Midden Nederland Makelaars22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page